Pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry
Składniki
• 100 g kaszy jaglanej KUPIEC
• 1 podwójna pierś kurczaka, pokrojona w średnią kostkę
• 3 łyżeczki czerwonej pasty curry
• 2 łyżki oliwy
• pęczek dymki, posiekanej (biała i zielona część)
• 1 l bulionu lub rosołu
• 200 ml śmietanki 30%
Przygotowanie
W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić dymkę, chwilę podsmażać, dodać pastę curry i dokładnie wymieszać. Wrzucić mięso i stale mieszając, obsmażać przez minutę lub dwie.
Dodać kaszę i bulion, gotować ok 25-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać śmietankę, ewentualnie dosolić do smaku, podawać gorący gulasz posypany świeżym szczypiorkiem.